Gyakori kérdések a menekítőszék használatával kapcsolatban

A lépcsőt vagy a lépcsőházat át kell alakítani a menekítőszék használatához?

Nem szükséges átalakítás, az Evac+Chair menekítőszék eszközként önmagában elegendő a menekítéshez. A gravitáció és a súrlódás alapelveit hasznosítja, nincs szükség más eszközre. A menekítőszék mindig készenlétben áll az azonnali használatra.
 

Kieshet a székből a szállított személy?

Nem. A szállított egyén süllyesztett ülésben van, ami biztonságosan körülöleli a testét. A szállított egyén biztonsági övvel rögzítve, centiméterekkel a lépcsők felett siklik. A súly a székre helyeződik, ezért a menekítőszék kezelőjének nem kell nagy erőt kifejteni a használat közben.
 

Az Evac+Chair lépcsőn felfelé is használható?

Nem. Az Evac+Chair menekítőszék egyszerű, könnyű és kényelmesen kezelhető, melyet úgy terveztük meg, hogy a legáltalánosabb vészhelyzetekben megállja a helyét a lépcsőkön lefelé és sík felületeken egyaránt.

Lépcsőn felfelé az IBEX 700H Szállítószék használható.
 

Mennyi időbe telik megtanulni az Evac+Chair menekítőszék használatát?

A termékkel együtt érkező útmutatást követve (a székre is rá van nyomtatva) egy átlagember egy rövid gyakorló időszak után képes a saját súlycsoportjának megfelelő egyén szállítására. A menekítőszék gyakorlati alkalmazásának tökéletesítéséhez és könnyebb elsajátításához ajánlott az oktatáson való részvétel.
 

Hány ember szükséges az Evac+Chair menekítőszék működtetéséhez?

Egy ember szükséges a szék irányításához, az Evac+Chair menekítőszék magában megteszi a munka 90%-át.
 

Milyen erősnek kell lennie az Evac+Chair kezeléséhez?

Javasoljuk, hogy az operátor kezdetben magához hasonló súlyú egyénnel gyakoroljon. Az operátor erejétől és ügyességétől is függ, de amint ráérez a helyes mozdulatokra és megtapasztalja az eszköz tulajdonságait, nagyobb súlybeli eltérések is áthidalhatóak lesznek.
 

Az Evac+Chair otthoni használata javasolt mozgáskorlátozottak részére?

Nem ajánljuk ilyen használatra (kivéve, ha nagy magasságú épület lakója), mert változatos, nem egységes hely és lépcsőkialakítások lehetnek egy magánlakásban. Az Evac+Chair menekítőszék egyirányú szállítást nyújt, a ‘mentőcsónak’ mivolta az épületekben nélkülözhetetlen, de nem praktikus az egyének napi fel-le lépcsőzésének támogatásához.

Visit ParAid
© Evac+Chair International Limited 2010 Company Reg No.3593826 England
ParAid House Weston Lane Birmingham B11 3RS UK

News